21 juli: Het Nieuwsblad over Damse dagen

Journalist Paul Van Welden was er als de kippen bij om mij het eerste interview af te nemen. Lees wat hij er van maakte: 

ZEMST – James Bond-expert Raymond Rombout uit Weerde, bekend van zijn 007 naslagwerken en suspense romans heeft een nieuw boek uitgebracht, en wat voor een.
Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met het moment waarop het lichaam alle levenskracht verliest, terwijl de waarneming doorloopt. Alles speelt zich af in een waas, jij bent enkel een machteloze getuige. Alsof een zeis alle motorische capaciteiten wegmaait en jou opzadelt met het fysieke onvermogen om te bewegen, te roepen, de verdwazing af te werpen. Om die ene daad te stellen die mensenlevens redt…Een tweede verhaal met Arturo Dias in de hoofdrol: ex-guerillero, ex-echtgenoot, ex-kunsthandelaar en ex-bajesklant. Een held…
Raymond Rombout (Borgerhout, 1954) groeide op in Mechelen waar hij school liep aan het Atheneum. Daarna volgde hij avondschool Grafische Kunsten aan Sint-Lucas. Sinds 1980 werkt Raymond als redacteur voor de NMBS, tijdschrift Het Spoor alsook voor Teek, Het Nieuwsblad en Belga. Raymond Rombout wordt erkend als James Bond-expert met een aantal publicaties en is tevens ook columnist, journalist en recensent voor Crimezone.nl
Ook de Nederlands pers steekt zijn lof voor DAMSE DAGEN niet onder stoelen of banken. Terwijl VRIJ NEDERLAND het werk catalogeert als “Een lichtvoetige, zeer prettige schrijfstijl.”, meent BIBLION het boek te moeten omschrijven als “De rake typeringen van de hoofd- en bijfiguren, de humor en het Vlaamse taalgebruik zorgen voor een extra dimensie in deze suspense.”
In 2012 verscheen zijn eerste Arturo Dias-misdaadroman ‘Kunstroof’ (Van Halewyck). ‘Damse dagen’ is verkrijgbaar bij een Standaard Boekhandel in je buurt en in de webwinkel van de Standaard boekhandel.
 ISBN: 9789462420298
 Auteur: Raymond Rombout