Bond 25 in 2019

Recent maakten producenten Metro-Goldwyn-Mayer en Eon Productions bekend dat de volgende James Bondfilm in november 2019 weer in de Belgische bioscoopzalen zal draaien. De première in de USA staat vast op 8 november. Grote kans dat in Vlaanderen de film vlak erna wordt vertoond.

Over hoe de film wordt ingevuld is nagenoeg niets bekend. Uiteraard circuleren er vele gissingen. Vast lijkt te staan dat Daniel Craig voor de laatste keer de hoofdrol zal spelen. Hij is nu 49 en zal na Roger Moore, de oudste acteur zijn in de rol van Bond.

De titel? Voorlopig “Bond 25”, maar dat is een werktitel, en uiteraard ook een grote leugen. Er wordt veel gepraat over “Shatterhand”, een naam die voorkomt in het boek You only Live Twice. De huisscenaristen, Neil Purvis en Robert Wade, schrijven op dit moment het originele verhaal. Later zullen er nog wel professionals worden ingehuurd, om het geheel te stroomlijnen.

Nochtans antwoordde Daniel Craig in een interview met Time Out op de vraag: Can you imagine doing another Bond movie?

“. . . I’d rather break this glass and slash my wrists. No, not at the moment. Not at all. That’s fine. I’m over it at the moment. We’re done. All I want to do is move on ‘I haven’t given it any thought. For at least a year or two, I just don’t want to think about it. I don’t know what the next step is. I’ve no idea.”

Sam Mendes wordt voortdurend genoemd als mogelijke regisseur, maar zelf sluit hij dat uit.

Voor Bond zelf werden ondertussen diverse acteurs geciteerd, waarbij het hardnekkigste gerucht ging over de zwarte acteur Idris Elba, de man die bekend werd met de politieserie Luther. Maar Idris ontkende zijn belangstelling: te oud, te zwart en te houterig. Andere namen, de ene al gekker dan de andere: Harry Lloyd, Aidan Turner, Henry Cavill, Orlando Bloom, Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Fassbender, David Beckham, Tom Hardy en Damian Lewis.

Beyoncé heeft al te kennen gegeven dat ze de volgende Bondsong wel wil zingen. Hoewel de producers in het verleden al wel gevolg hebben gegeven aan zulke verzoeken (Madonna in Die Another Day) zal dit pas bevestigd worden, binnen een jaar of zo. Dat zal de laatste steen zijn in het gevulde lanceerprogramma van Eon Productions.