Bond 25 in gevaar?

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel.

Nog maar net waren de geruchten bezworen dat Idris Elba de nieuwe (zwarte) James Bond zou worden, of regisseur Danny Boyle, aangezocht voor Bond 25, geeft er de brui aan. Was nun, James?

 

Het is zeker, Danny Boyle, de regisseur van fantastische films zoals Slumdog Millionaire, stapt uit het Bond-avontuur vanwege creatieve meningsverschillen. Dat heeft EON-Productions zelf aangekondigd, in een korte mededeling. De productie wordt een jaar opgeschoven. Dat is, bij God, geen kattenpis.

Niet alleen verdwijnt hiermee een zekere individuele toets, die de kwaliteit van vorige films minstens zou benaderen, maar verdampt ook de wortel voor de neus van Daniel Craig. Craig had al te kennen gegeven dat hij een volgende Bond film niet meer ziet zitten, maar liet zich overhalen vanwege de aanwezigheid van Boyle. En de vette cheque, natuurlijk.

Wat kan resulteren dat EON niet alleen een nieuwe regisseur moet zoeken, maar ook een nieuwe Bond. En Idris Elba plots weer een optie wordt.

Met Craig op de wip, ziet het er plots somber uit voor James Bond. Wellicht krijgt mijn volgende boek over Bond wel een profetische klank.