Bond 25 wordt No Time to Die

De eerste opnamen voor Bond 25 zijn begonnen sinds 4 maart 2019. De internationale release, eerst voorzien voor februari 2020, wordt doorgeschoven naar 8 april 2020. Heel recent werd de definitieve titel vastgelegd: No Time to Die. 

Nadat regisseur Danny Boyle de handdoek wierp wegens artistieke meningsverschillen, stelden de producers de jonge regisseur Cary Fukunaga aan. Voor je ‘Cary-who?’ zegt, moet je weten dat deze Amerikaan met een Japanse vader al redelijk beslagen is in de filmwereld. Hij is niet alleen regisseur van 10 films, maar ook producer, scenarist en verantwoordelijk voor cinematografie. Van alle markten thuis dus. In 2009 maakte hij een zeer opgemerkt debuut met de film Sin Nombre. Daarna wijdde hij zich aan televisieseries als The Alienist, Maniac en True Detective. Getrouwen van Netflix weten dat Fukunaga een originele aanpak heeft. 

In Bond 25 zal, naast Daniel Craig, plaats zijn voor Ralph Fiennes, Ben Wishaw, Naomi Harris als M, Q en Moneypenny. Ook Lea Seydoux komt terug als Dr. Madeleine Swann. Rami Malek, de acteur die Freddy Mercury gestalte gaf in Bohemian Rhapsody, wordt ook genoemd. 

Het script wordt geschreven door het gebruikelijke duo Neal Purvis en Robert Wade, met Paul Haggis als scriptdoctor.  Scott Z. Burns werd recent aan boord gehesen, iemand die verantwoordelijk is voor films als The Bourne Ultimatum, Ocean’s 12 en Rogue One. Het is vooral zijn komst die maakt dat de productiedatum opnieuw werd opgeschoven. 

Aston Martin is eveneens van de partij. Voor zover bekend heeft de auto echter geen dialoog. 

Qua locatie worden vooral Noorwegen en Italië genoemd. In dat laatste land gaat het specifiek over Matera, helemaal in de laars van het land. De historische site van Sassi di Matera wordt beschermd door UNESCO en diende al eerder als achtergrond voor films als The Passion of Christ en Wonder Woman. Dit wordt meteen de achtste Bondfilm met een Italiaanse locatie. 

Heet van de naald: ook Jamaica wordt genoemd als locatie. Waarmee James Bond naar zijn roots terugkeert.