Boyle voor Bond 25

Danny Boyle zal de regie in de handen nemen voor ‘Bond 25’. Daarmee valt de eerste domino in de opbouw naar de film die door EON Productions als een jubileum zal worden opgevat.

Daarmee wordt het ook definitief dat Daniel Craig opnieuw 007 zal spelen, iets waar de voorbije jaren wel eens geheimzinnig over werd gedaan.  

Ook geweten: de eerste opnamedag (3 december 2019) en de waarschijnlijke Grand Opening in London: 25 oktober 2019.

Danny Boyle staat dus aan het roer van Bond 25, en dat is voorwaar een hele prestatie. Deze 61-jarige Britse regisseur had in zijn beginjaren de leiding over 2 films in The Inspector Morse-serie. Zijn eerste langspeelfilm was Shallow Grave, die niet onopgemerkt voorbij ging. Met zijn tweede film  legde hij een ware bom in de filmwereld: Trainspotting (1996).

Daarna regisseerde hij Leonardo Di Caprio in The Beach, Naomi Harris in 28 Days Later. Hij verbaasde iedereen opnieuw in 2008 met Slumdog Millionaire, waarvoor hij de Oscar voor beste Regie haalde.

Sindsdien legde hij zich toe op kortfilms, Tv-films en series, totdat Bond 25 hem niet langer uit de weg kon gaan. Hij regisseerde Daniel Craig reeds in de kortfilm London 2012 Olympic Opening Ceremony, samen met de Queen of England.