De laatste schreeuw

De geobsedeerde seriemoordenaar

De laatste schreeuw is het debuut van de Amerikaanse Kate Brady. Het verhaal is goed overdacht voor wat de spanningsboog betreft, maar vertoont hiaten inzake structuur en tekening.

Antiekspecialiste Beth Denison ontsnapte zeven jaar geleden aan de handen van Chevy Bankes. Maar nu is hij vrijgekomen en belust op wraak. Op weg naar haar woonplaats vermoordt hij een rij vrouwen, ogenschijnlijk op willekeurige manier. De FBI heeft de pols op het onderzoek, voormalig FBI-agent Nick Sheridan zelfs iets meer dan een pols. Maar niemand kan Chevy stoppen in zijn moordlustige raid naar de woning van Beth. Telkens komt hij dichter en laat niet na Beth een boodschap te sturen die alleen zij kan vinden en begrijpen.

De onontkoombare wending maakt het boek spannend. Maar het duurt een hele poos voor het op gang komt. De vrouwen vallen als vliegen, maar dat doet je niets, want je krijgt niet de tijd ze te kennen. De relatie tussen Sheridan en Denison stoort aanvankelijk, maar wordt op het einde onmisbaar voor de afloop. Als debutante gebruikt auteur Brady teveel de clichés, maar ongetwijfeld wordt ze alleen maar sterker in haar vak.