de Scarpetta factor

Patricia Cornwell en haar alter ego Kay Scarpetta zijn namen als klokken in de internationale wereld van de thriller. Scarpetta was in de jaren negentig een van de weinige vrouwelijke hoofdpersonen.

Via haar invalshoek van pathologie-anatomie kan ze moorden oplossen die buiten het bereik liggen van een gewone rechercheur. Het resultaat: een serie van twintig boeken, met een hele schare fans. Mortuarium begint met een moord op een 6-jarige jongen. Een briljante Harvard-student met het syndroom van Asperger wordt verdacht. Merkwaardig is dat het lijk begint te bloeden in het mortuarium.
In de Scarpetta Factor is Kay te gast in een praatprogramma. Als ze thuis komt, ligt er een verdacht pakje te wachten. Het begin van een ingewikkeld verhaal.
Daar zit nu net de knoop gebonden. Cornwell zadelt haar hoofdpersonage op met een geaccidenteerd leven waarin steeds dezelfde personen en geheimen een rol spelen. Een oude liefde, nieuwe partner, intelligent nichtje, moeilijke collega komen in elk verhaal weer hun problemen ventileren. Deze relaties maken haast de kern van het boek uit en dreigen de verwikkelingen van het plot onder te sneeuwen. Alles lijkt met alles verbonden, terwijl Patricia Cornwell veel tot het einde verborgen houdt, zodat de lezer voortdurend achter de feiten loopt. Het wordt tijd dat Kay Scarpetta het lancet opbergt en Patricia een nieuwe geboorte aankondigt.