Dodelijk geheim

Lena Gamble in nauwe schoentjes

Dan is er meer sympathie bij Dodelijk Geheim van Robert Ellis. De heldin van zijn boek is Lena Gamble, politie-inspecteur bij de LA-politie. Na maanden van technische werkloosheid krijgt Lena plots een moordzaak voor de kiezen, waar alles verkeerd lijkt te gaan.

Geen getuigen of aanwijzingen, een op chirurgische manier in stukken gehakt slachtoffer, haar hiërarchische oversten die er op staan dat ze meer rapporteert dan onderzoekt, en de pers die van meet af aan op de hoogte is. De bewegingsvrijheid van Lena is daarmee zo goed als nul. Toch komt een getuigenfilmpje op de proppen. Het slachtoffer blijkt Jennifer McBride te heten, waarna het spoor naar magnaat Dean Tremmel en diens zoon Justin loopt. Lena verstaat nu beter waarom de politieleiding zich zo nodig moeit. De volgende teleurstelling is het feit dat de identiteit van Jennifer McBride gestolen blijkt te zijn, en het slachtoffer dus iemand anders is. Komt daarbij dat Lena ontdekt dat ze door haar eigen mensen wordt gebugd. Met de hulp van haar partner Rhodes werkt ze zich gestaag door de plot, niet wetend wie nog te vertrouwen.
Spannend, verrassend en cynisch. Of, om het met de woorden van Michael Connelly te zeggen (de teaser op de cover): rauw, strak gecomponeerd en fantastisch geschreven. Zeg het voort.