Doodsangst

Doodsangst van Jilliane Hoffman gaat over de moderne nachtmerrie van elke ouder: de gevaren van het internet voor pubers. Via het verhaal van Lainey Emerson kom je als lezer te weten hoe meisjes zoals zij in de val worden gelokt door begripvolle pedofielen of ander gespuis.

De foto is nep, de leeftijd ook, alles is te mooi om waar te zijn. Het doel heiligt de middelen: de tienermeisjes worden aan het dromen gebracht. Een sexy foto van henzelf wordt vlug gevolgd door een verzoek om ontmoeting. In dit boek eindigt dat met een klap op het hoofd en opsluiting in een bezemkast.
Aan de andere kant van de keten zit dan bijvoorbeeld agent Bobby Dees van het Florida of Law Enforcement te puzzelen over de bedoelingen van de verkrachter/pedofiel. Bobby Dees is in Florida zowat de specialist op het gebied van onrustwekkende kinderverdwijningen, statistisch gesproken slechts een klein deeltje van het totale aantal weggelopen kinderen. Hallucinante cijfers overigens, zeker als je dat vermenigvuldigt over het totale Amerikaanse grondgebied.
De boef in kwestie, nickname El Capitan haalt als het hem belieft soms een meisje uit zijn verzameling, maakt er een luguber portret van en stuurt dat naar de politie. Kort daarna vinden die dan een zwaar verminkt lijk.
Toch komt Bobby Dees dichter bij zijn doel, mits hardnekkigheid en gedrevenheid. Zijn persoonlijk verhaal krijgt reliëf als we geleidelijk aan vernemen hoe zijn eigen dochter al een jaar is verdwenen. Niemand begrijpt wat Bobby nog bezielt, met inbegrip van zijn eigen vrouw LuAnn. Terwijl het ene lijk na het andere wordt gevonden, brandt ook de lont aan de andere kant van Bobbies’ leven.