Drie seconden

Nog zo’n razendsnelle thriller is Drie seconden van het duo Roslund en Hellstrom. Ex-crimineel Piet Hoffman werkt undercover voor de Zweedse politie en zit op een grote drugszaak, waar hij het vertrouwen wint van de top.

Hij moet voor hen de handel opzetten in de gevangenis, waar uiteraard veel klanten zijn. Net daarvoor was Hoffman aanwezig bij de liquidatie van een andere undercoveragent, die door de mand viel.
Slechts een paar mensen zijn op de hoogte van Hoffman”s daden, die zij in het belang van het onderzoek wegmoffelen. Hoffman wordt in de gevangenis opgesloten, met medeweten van de politietop. Zij zullen hem dekken. Ewert Grens is dan weer de suffige politie-inspecteur die op het spoor van Hoffman zit, terwijl die nietsvermoedend tracht te overleven in de zwaarbewaakte gevangenis. Het duurt niet lang voor Hoffman inderdaad de drugshandel overneemt, maar vlak erna wordt hij verraden én door zijn leidinggevenden in de steek gelaten. Hij ziet maar één uitweg: een gijzeling binnen de gevangenis. Goed dat hij zich op het ergste heeft voorbereid.
Schitterende thriller, strak en met veel inlevingsvermogen. De titel wordt pas op het einde duidelijk, maar treft je dan ook recht in het gezicht. Superklasse. Ongetwijfeld de thriller van het jaar.