Duistere leugens

Duistere Leugens kan je vergelijken met eender welke Nicci French qua stijl, maar qua verhaal doet het denken aan Single White Female. Ivy en David vormen een gelukkig koppel, dat na twee miskramen eindelijk een voldragen kindje verwacht. In afwachting stellen ze wat spullen te koop op een wijkrommelmarkt. Daar komt Melinda op af, iemand die David kent van school.

Ook Melinda is hoogzwanger en suggereert dat David en zij wat hadden, vroeger, op school. Dat is verwonderlijk omdat Melinda toen alleen opviel door haar asociaal gedrag, terwijl David de bink van school was.
Het gebeuren zou ongemerkt voorbij gaan, als Melinda niet plots als vermist wordt opgegeven en David haar als laatste heeft gezien. De politie komt behoorlijk opdringerig doen en langzaam maar zeker wordt David verdachte nummer één en wordt zelfs gearresteerd. Daarom gaat Ivy zelf op onderzoek uit. Moet het gezegd dat ze van de ene verbazing in de andere valt?
Variatie op het thema van de uitgestelde jaloezie. Iemand die in zijn jeugd zo hard werd gekwetst dat die, gedreven door wraak een meesterplan uitdenkt waardoor iedereen wordt verrast. De hoofdpersoon wordt geïsoleerd en moet liefst gehandicapt (de weeën spelen een voorname rol in dit verhaal) het raadsel ontrafelen. Niet super origineel, maar vakkundig geschreven en uitgeplot. Je bent er zo door.