Erfelijk belast.

Tom Thorne, een politie-inspecteur van Kentish Town krijgt in Erfelijk belast een nieuwe reeks seriemoorden op zijn bord. Na twee doden krijgt hij door hoe iemand de zonen en dochters vermoordt van de slachtoffers van een andere seriemoord, vijftien jaar eerder. 

Die seriemoordenaar, Raymond Garvey, is nochtans net achter slot en grendel gestorven. Thorne krijgt er een punthoofd van. Op persoonlijk vlak hebben zijn vrouw Louise en hijzelf net een ongeboren kind laten wegnemen. Op professioneel vlak daagt de moordenaar hem uit door stukjes van een röntgenfoto tussen de vingers van zijn slachtoffers achter te laten. Bovendien lijkt hij moeiteloos het vertrouwen te winnen. Hoe dichter Thorne het net sluit rond de dader, hoe minder overlevenden. Uiteindelijk spoort de politie de drie resterende, potentiële slachtoffers op en zet hen in totale afzondering. Het is nu wachten op de faux pas van de dader. Toch is die de politie opnieuw een stapje voor.
Intrigerend politieverhaal, dat zijn tijd neemt om de persoonlijke verhalen uit te leggen. Het maakt een en ander menselijk, maar het nadeel is dat het iets te veel kabbelt om de adrenaline de hoogte in te jagen. Wanneer dat op het einde wél gebeurt zit je plots op de punt van je stoel. Doordat het verhaal bijna ondergesneeuwd dreigde te geraken met de huwelijksproblemen van Thorne en zijn moeizame vorderingen van het onderzoek, zie je dat einde totaal niet aankomen.