Fraude

Joseph Finder is bezig een naam als een klok te worden. Zijn thrillers spelen zich steeds af binnen de complexe wereld van internationals waar de CEO’s sjoemelen en de overheid vaak toekijkt. Dat was het onderwerp van zijn vorige thrillers zoals Paranoia, Vijandige overname, Bedrijfsongeval en Killer Instinct. Met Nick Heller heeft hij nu ook een betrouwbare hoofdpersoon gecreëerd in Fraude, klaar voor de vervolgen die er zeker aan komen.

Nick is een ex-Special Force, dus het knokgedeelte zit wel goed. Bovendien is hij de beste detective van Stoddard Associates, een beveiligingsfirma van standing, in het zakelijke zenit van Washington.
Bezigheid genoeg dus, maar toch is deze zaak meteen persoonlijk. Zijn broer en schoonzus worden aangevallen op straat, zijn broer verdwijnt, zijn schoonzus kan zich niet al te veel herinneren. Van zijn baas krijgt hij de duidelijke wenk zich met iets anders bezig te houden, wat Nick duidelijk niet van zin is. Hij pluist de vreemde verdwijning uit, waarbij hij van de ene verrassing in de andere valt. Op het eind neemt hij het op tegen het best uitgeruste privé-leger ter wereld.
Finder heeft hier duidelijk wat tijd in gestoken, want de hoofdpersoon is een lekker arrogante cowboy, met veel kennis van zaken over financiële transacties, stoutmoedige plannen en een paar knappe medewerkers. Een boek waar je niet al te lang over doet.