Het moordenaarsspel

In Het moordenaarsspel van Ali Knight is hoofdfiguur Kate gelukkig getrouwd met Paul, eigenaar van een productiebedrijf van reality-tv. Dat laatste is een belangrijk thema in dit boek, dat daarmee onrechtstreeks zin en onzin van zo’n programma’s aantoont.

Maar goed, het verhaal begint de nacht dat Paul stomdronken thuis komt en iets brabbelt over een auto-ongeluk. De ochtend erna weet hij echter van niets en gaat gewoon door met zijn leven. Dat kan echter niet zomaar, want zijn collega, de mooie Melody, wordt dood aangetroffen, vermoord met een sjaal. Precies het soort sjaal dat Kate in huis vindt. Kate verdenkt haar man van de moord en geeft hem tenslotte aan. Het wordt het begin van een roetsjbaan aan emoties, waarbij Kate op den duur zichzelf niet meer betrouwt.
Moderne verwerking van een oeroud thema: hoe sterk is de band met je partner? Dit debuut van Ali Knight is goed en spannend. Elk personage levert de juiste dosis antipathie en zoals het een Brits drama betaamt, elk nevenpersonage staat als een huis.