Het München syndroom

Het München Syndroom brengt het team van Stijn Goris in rep en roer. Deze keer moeten ze de raadselachtige dood van Jacob Kaufmann oplossen. Jacob is een Jood met een minimum aan familie, vrienden en vijanden. Toch moet hij iets in zijn kluis hebben bewaard dat de moeite waard was om hem te doden. In Amsterdam gebeurt een gelijkaardige moord.

Bovendien blijkt er een spoor van Jacob in het mannelijke prostitutiemilieu. Stijn en zijn collega Stef Pauwels trekken er naar toe en komen terug met Steve, een brutale maar tegelijk aimabele tiener, die Stijn tegen beter weten in bij zijn pleegouders onderdak geeft. Een interessant nevenverhaal, maar er moeten ook booswichten bij de klieders worden gevat, zodat net op tijd een duistere sekte naar voor komt die de macht over België wil nemen.
Het boek begint geloofwaardig en boeiend, bezit alle ingrediënten van een klassieke politieroman, maar naar het einde toe steken er toch teveel losse flodders in het pistool van Christian de Coninck, de schrijvende commissaris.