In mijn dromen

Simone van der Vlugt is weer goed op dreef met In mijn dromen, dat begint met een vakantie in Marokko voor Rosalie en Jeroen. Kort voor de terugvlucht droomt Rosalie echter alle details van een vliegtuigcrash met fatale afloop. Zij boekt het ticket om, Jeroen wil dat niet. Hoeft het gezegd dat de droom uit komt en de rest van het verhaal zonder Jeroen verder gaat?

Rosalie moet voortdurend opboksen tegen de godsdienstige ongenaakbaarheid van haar ouders en het ongeloof van haar kennissenkring telkens ze haar vreemde gave probeert te verklaren. Onbegonnen werk. Wanneer Rosalie een nieuwe droom krijgt waarin gewag wordt gemaakt van een aanslag in Amsterdam, waarschuwt ze de politie. Ook daar wordt er vooral naar haar gestaard. Radeloos gaat Rosalie zelf posten op de plaatsen waar ze meent dat de aanslag kan plaats hebben. Ze heeft helemaal niet door dat ze op die manier in het vizier van de politie loopt en zich verdacht maakt. Alles komt in een stroomversnelling wanneer ze wordt gearresteerd.
Dit is een heel leuk boek waarin Van der Vlugt de krachttoer volbrengt om in één klap de kracht van paranormaal begaafden te respecteren, de maatschappelijke integratie van allochtonen te pleiten en het bovendien nog spannend te maken ook.