James Bond. Zijn we rond?

Er zit een nieuw boek in de pijplijn: een totaal herschreven versie van mijn James Bond All-in, met nieuwe structuur en verhalen. 

Alle James Bond-films worden uiteraard in besproken. Van naaldje tot draadje. Van de problemen bij productie, tot bijzonderheden over acteurs, beschrijving van stunts, muziek, Bondsong, design of script. Voor elke film worden de voornaamste verdiensten opgesomd, de pittigste dialogen, alsook charmante blunders en kleine fouten. Dan nog is het niet gedaan; er volgt nog een anekdote, eigen aan de specifieke film plus een column. 

Voorbeelden? Waarom is THUNDERBALL zo belangrijk in de James Bond saga? Hoeveel Missen werden wel geen James Bond girl? In wat is A VIEW TO A KILL een kopie van GOLDFINGER? 

Doorheen de hele beschrijving loopt de rode draad van het ‘geheim’ van James Bond? Waarom hebben die al meer dan vijftig jaar zoveel succes? Waarom blijft iedereen kijken? 

Ian Fleming is daarom nooit ver weg. Waar mogelijk wordt de link tussen de boeken en de films aangetoond. Alle redenen waarom Bondfilms zo immens populair zijn, worden vermeld. 

Kortom, met meer dan 600 pagina’s, en bijna 300 000 woorden (werkversie) is dit het meest complete James Bond boek ter wereld tot nog toe. Het leest bovendien lekker weg. Maar geloof me niet op mijn woord.