ROSIA MONTANA

KORTE INHOUD

Het detectivebureau dat Arturo Dias enkele maanden geleden startte in Mechelen, samen met zijn dochter Sara, komt maar niet van de grond: klanten staan niet bepaald aan te schuiven. Sara keert terug naar Utrecht, om haar mastertitel voor te bereiden. Arturo verveelt zich, in een stad die zwoegt onder de hitte van juni.

Asia, de enigmatische echtgenote van Henri De Vries, verkoopdirecteur van multinational Trynaco, blijkt de reddende engel. Hoewel Arturo uitdrukkelijk echtscheidingszaken afwijst, overtuigt Asia hem onderzoek te doen naar de duistere kantjes van haar echtgenoot.

Dezelfde avond wordt Arturo benaderd door Mario Geefs, advocaat uit Hombeek. Die kan een onderzoeker gebruiken in een zaak tegen datzelfde Trynaco, aangeklaagd door Malecan, een vereniging ten voordele van slachtoffers van asbestose.

Arturo infiltreert in het veiligheidsteam van Trynaco. Hij wordt betrapt, maar belandt tot zijn grote verrassing in Roemenië, waar hij betrokken geraakt bij het ecologisch drama van Rosiá Montana, waar alweer Trynaco voor verantwoordelijk is.

Blaasbroek blijkt een dictatoriale miniatuurstaat, waar gemeente en bedrijf elkaar bevoordelen, ten koste van de bewoners. Rosiá Montana valt ten prooi aan de Bariá, de plaatselijke maffia, die de bevolking schaamteloos chanteert.

In dit verhaal waarin niets is wat het lijkt, neemt Arturo Dias het tegen vele tegenstanders tegelijk op. Is Henri De Vries de boosdoener die hij lijkt? Wat zijn de geheimen van Trynaco? Welke vuile rol speelt de Bariá?

Meer dan ooit moeten Arturo en zijn dochter Sara de handen in elkaar slaan.