Koudwatervrees

Stella Friborg, een gevierde schrijfster in Zweden, begint net aan haar tiende en laatste deel van haar succesvolle serie rond de middeleeuwse speurder Franciska Falke. Net dan slaat writer’s block toe

Wat ook niet helpt is het waterlek in haar luxueuze appartement, waarvoor ze aannemer Johnny Strandberg over de vloer krijgt. Als klap op de vuurpijl vindt ze dan nog haar vriendje in bed met een andere man. Raakt dat boek ooit wel af?
Niks geen thriller, Koudwatervrees, hoewel het boek in het boek wel die ambitie heeft. Door haar stugge houding is Stella een interessante figuur, maar wanneer ze voortdurend make-up of kledij bespreekt, denk je soms in een damesblad te zijn beland, zij het met iets te veel seks.
Het verhaal spoort op twee rails. Enerzijds de fricties van de schrijfster met haar entourage, anderzijds de story van haar laatste boek, dat ze uit de pen moet wringen. Stella is een verwend nest, hautain en ongevoelig. Johnny Sandberg is de enige die haar niet laat vallen, maar is helemaal niet van haar stand. Toch ontstaat tussen dit averechtse koppel een liaison, die uiteindelijk de juiste weg zal wijzen naar de literaire verlossing.