Nieuw James Bond boek

Uitgeverij Lannoo en ikzelf hebben het genoegen de druk aan te kondigen van een nieuw James Bond boek. De titel is nog in overweging, maar de uitvoering is uniek. Het wordt dit keer geen salontafelboek.

De uitvoering lijkt eerder op een kleine bijbel, in hardcover en met gouddruk. Uitgever Lannoo levert gegarandeerd een zeer verzorgd boek af., waardoor zowel de Bondkenner als de Bondliefhebber zich aangesproken zullen voelen. 

Dit boek is geen kopie van de vorige. Ik heb de hele research opnieuw gedaan, elke film opnieuw talloze keren bekeken. Inhoudelijk wordt elke film uitvoerig besproken. Welke keuzes de productie maakte, welke locaties werden aangedaan, hoe de acteurs het ervan afbrachten, enkele anekdotes en tenslotte de voor’s en tegen’s van elke film. Elke film krijgt bovendien een quotering. Daartussen loopt, als een rode draad, de hamvraag: waarom blijft James Bond toch zo’n succes? Verwijzingen naar Ian Fleming en andere schrijvers, marketingtechnieken van EoN, de concurrentie en de toekomst van James Bond komen aan bod. Ook de nieuwe film, No Time to Die, zal besproken worden.

De uitgave is voorzien in mei van dit jaar.  Binnenkort meer nieuws.