Nog altijd onder de honingpot

Hamburg, 1996. Jack Reacher is naar Duitsland vertrokken voor een zeer geheime missie.

CIA-Agente Radcliffe is de rechtstreekse verbinding tussen Reacher en de president van Amerika. Zij coördineert de actie tussen FBI, CIA en het Amerikaanse leger. Die laatste omdat het blijkt te gaan om een verdwenen wapen uit de tweede wereldoorlog.

Via een undercover komt men te weten dat “iets” met een waarde van honderd miljoen dollar zal verhandeld worden tussen een jihadistische cel en een Amerikaan. De Amerikaanse regering weet van niets: niet waar de transactie zal doorgaan, over wat het gaat en wat ermee kan gedaan worden. Zeker is wel dat het naar alle waarschijnlijkheid nefaste gevolgen zal hebben voor een groot deel van de bevolking. 

Door redeneren, Reacher noemt het gokken, komt Reacher tot de conclusie dat de transactie zich wel eens in Hamburg zou kunnen afspelen. Hij krijgt het gezelschap van zijn vroegere sergeant, Stephens, die in meer dan een opzicht een goede hulp blijkt. Echter niet op het amoureuze vlak, want die rol is toebedeeld aan Radcliffe, waarmee Reacher een paar keer naar bed gaat, hoge tante of niet.

Stilaan blijkt het net zich te sluiten rond iemand, die zijn zaakjes goed heeft voorbereid. Diens appeltje voor de dorst blijkt een ranch in Argentinië te zijn. Plaats van ontknoping wordt inderdaad Hamburg.