Op de radio in Nederland

Naar aanleiding van de Nederlandse premiere van de James Bondfilm Spectre, gekoppeld aan de verschijning in Nederland van mijn nieuwste James Bondboek, wilden enkele Nederlandse radioprogramma’s mij interviewen. Dat ging van ernstig naar hilarisch. 

Op vrijdag 23 oktober was ik te gast bij het nieuwsprogramma van Radio 1 Nederland. Samen met de jonge Bondfan Martin De Herder moch ik komen uitleggen waarom Miss Moneypenny zo belangrijk is.

Kort interview op BNR Radio op woensdag 28 oktober  met de fijne mevrouw Diana Matroos. Nadruk van dit Bond-interview lag op de historiek van mijn “fascinatie”, op Daniel Craig en Spectre en ook over de imposante financiering. (fragment interview: vanaf  92:11 tot het einde.)

Op 31 oktober was er vervolgens het hilarische interview op Radio 2 Nederland. Het programma Spijkers met Koppen gaat elke week live door in café Florin te Utrecht. Presentatoren zijn Felix Meurders en de onnavolgbare Dolf Jansen. Dat is een cabaretier, die me in dit gesprek enkele keren de wind uit de zeilen nam. Ik reageerde goed en kreeg de zaal een paar keer aan het lachen. Reden genoeg om even te luisteren.