Recensie 3 – indrukwekkend verhaal

Een grafisch goed in elkaar gezette afbeelding bevat de cover van Rosia Montana, of hij echt aantrekkelijk is”, daar heb ik mijn twijfels bij maar de mysterieuze uitstraling maakt mij nieuwsgierig.

Het verhaal neemt je mee naar Mechelen en Roemenië, dit beschrijft Raymond Rombout zeer gedetailleerd waardoor de beelden als vanzelf op je netvlies verschijnen. Het verhaal is goed opgebouwd en doordat het berust op een actueel probleem heeft is verhaal indrukwekkend. Het laat je nadenken over de gevolgen van asbest en de “criminele” afwikkelingen van deze gevolgen. Ook al is Rosia Montana een fictief verhaal, dit komt niet uit de lucht vallen, Raymond Rombout heeft dit naar mijns inziens verwerkt in een spannend, goed in elkaar gestoken verhaal. Wat van af het begin tot het einde je aandacht weet vast te houden.

Wanneer je al meerdere boeken van Raymond Rombout hebt gelezen, ben je gewend aan zijn schrijfstijl. Zonder gene beschrijft hij alles, zo komen er dan ook in Rosia Montana een pittig portie seksueel getinte uitspraken naar voren. Zeker niet schokkend, maar voor sommige wellicht even wennen. In de context van het verhaal geeft het juiste een extra dimensie.

 

Rosia Montanta is voor mij een verhaal waar ik met heel veel plezier van heb genoten. Raymond Rombout heeft mij weer doen verbazen, de manier waarop hij een verhaal neerzet met zijn beeldende beschrijving maakt deze Vlaamse schrijver bij mij zeer favoriet

 

  • Spanning 4 ****
  • Schrijfstijl 5 *****
  • Opbouw 4 ****
  • Originaliteit 5 *****
  • Leesplezier 4 ****
  • Plot 3 ***