Stil bloed

Stil bloed is de vijfde thriller van de Brusselaar Tony Coppers rond Liese Meerhout, waarbij hij haar naar Oostende stuurt voor een zaak die zowel in Brussel als in de Kuststad speelt. In Oostende krijgt Liese een bekwaam team onder handen, maar botst vrij vlug met de arrogante commissaris Thierry “Tango Charlie” Coleyne.

Liese probeerr verwoed verbanden te leggen tussen de twee doden, maar pas bij de ontvoering van de dochter van een vrachtwagenbaas wordt de link gelegd met vluchtelingentransport. Een race tegen de tijd begint.
Toni Coppers wordt zeer bedreven in het wereldje rond zijn hoofdfiguur. Hij koos voor de vrouwelijke aanpak, waarbij besluiteloosheid, intuïtieve speurzin en kwetsbaarheid van Liese een zeer geloofwaardig personage maken. Liese adoreert haar vriend Simon de Vere en dat is wederzijds, maar haar kinderwens kan roet in het eten gooien. Als tegengewicht is er haar vriendin en collega Sura. Alle andere personages worden uitermate goed getypeerd, waarbij Coppers goed de balans kan houden tussen diepgang en tempo. De afloop vind ik echter lichtjes teleurstellend, dat kon spannender en krokanter.