Verdwenen

Verdwenen begint met de dood van de vierjarige Scott Henderson, die onder de ogen van zijn ouders in het meer bij het huis valt. Doodsoorzaak is niet verdrinking, maar gewoon “dood”.

Drie jaar later werkt de vader, John, in een pizzarestaurant, in de naburige staat. Hij is intussen weg van zijn vrouw en zo gelukkig als maar kan zijn in de gegeven omstandigheden. De trigger van de actie is een vreemde, naamloze mail die John krijgt: “ik weet wat er met je zoon is gebeurd.”
De zoektocht naar de afzender brengt John naar Black Ridge, de locatie van het drama, drie jaar daarvoor. Terwijl hij moeizaam het dorpje en haar bewoners afscant en op een muur van onbegrip en vijandigheid stuit, halen de problemen hem in.
Michael Marshall is er in geslaagd een reële roman te infecteren met een waas van geheimzinnigheid. Nergens, tot aan het einde toe, heb je last met de geloofwaardigheid. Toch gebeuren er vanaf de tweede helft zaken die het menselijke denkvermogen overstijgen. Marshall komt er mee weg dank zij zijn krachtige en relativerende schrijfstijl. Sinds zijn bestseller De Stromannen is het duidelijk dat Michael Marshall een echte topauteur is.