Zomerhuis met zwembad

Huisarts Marc Schlosser heeft een bloeiende praktijk maar hanteert een cynische kijk op de zaak. Hij gunt elke patiënt twintig minuten spreektijd, streelt hun kleinzerigheid met placebo-effecten.

Op een dag zit Ralph Meier bij hem in de stoel, een beroemde theateracteur. Marc en zijn familie trokken vorige zomer op vakantie op het buitenverblijf van Ralph. De vier kinderen van beide gezinnen lijken het goed met elkaar te vinden. Hoewel Marc dadelijk de kleine kantjes van Ralph doorziet, wordt hij tegelijk ook aangetrokken door diens charisma én diens vrouw Judith. Maar ook Ralph heeft oog voor vrouwelijk schoon. Dat hij ongegeneerd de vormen van Caroline opmeet, Marc’s vrouw, is nog begrijpelijk, maar dat ook de dertienjarige Julia onder zijn speciale aandacht valt is minder te vergeven.
Als op een hete zomernacht Julia wordt verkracht is Marc uiteraard in alle staten. De familie probeert de draad van het leven weer op te pakken.
Tot Ralph plots overlijdt aan kanker en Marc, zijn huisarts, alle waarschuwingen blijkbaar in de wind heeft geslagen. Wraak of onvermogen?
Schitterend boek, ongemeen boeiend en vrijpostig. Het cynisme van een dokter die er de kantjes afloopt is soms adembenemend. Toch blijkt Marc ook een bezorgde en liefdevolle vader voor zijn dochter. In dit boek hots je van het ene gevoel naar het andere, maar daar valt niets op aan te merken. Ik vind Zomerhuis met zwembad nog beter dan bestseller Het Diner, intussen razend populair in Nederland.